söndag 3 februari 2008

Ring Lotto och få ett tilläggsnummer

Dömde några matcher i innebandydelen av Vinterkorpiaden idag. Det händer ganska mycket när det är korp... En av mina gamla adepter, Hans Linder (även kallad Basse) som jag tränat tidigare, spelade med ABB Ludvika. De hade inte tröjor till alla så några spelade i T-shirts. Basse hade tejpat en "etta" av coachtejp på sin. Och alla vet ju hur bra sån sitter fast. Redan efter halva första matchen ramlade den av. Innan tekning inför nästa match de skall spela kommer Basse fram till mig med en liten tejpklump i handen och säger:

- Är det OK om jag har siffran i fickan under matchen?

Helt underbart.

*****

I en annan match var det några som inte riktigt greppade vad man fick göra och inte göra och hade en del synpunkter på detta. Några utvisningar och några tillsägelser drabbade laget. I pausen säger en av spelarna (han var nog nån typ av ansvarig för laget också) ganska högt och bestämt till de övriga:

- Lägg av och gnäll gubbar! Det är ingen idé! Han som dömer är Mr Innebandy, han har dömt långt innan ni fanns!

Oerhört roligt.

Resten av matchen blev lugn.

Ibland är det bra att ha ett rykte.

*****

Jag trodde att den typen av människor som Andre Lakos i Färjestad representerar var utdöd för länge sen. Megapinsamt, det är vad det är. Och sorgligt att se.

*****

Robert Tennisberg är väl så nära man kan komma det ideala namnet på en sportkommentator.

*****

Vad säger de gamla farbröderna som kastar klot när de inte tror på varandra? - Bouleshit.

*****

Det roligaste med Korpiaden var att se/döma/träffa HSK Ladies i damklassen. Denna brokiga samling av tjejer från Falu IBK och HSK IB som spelade på 80-talet och början av 90-talet och som varit med om att göra så att innebandyn i allmänhet - och daminnebandyn i synnerhet - i Falun är vad den är idag.

Nostalgi. Glädje. Och framför allt - Respekt.

*****

N8 N8

*****

Den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge
/Nordström/

Inga kommentarer: