lördag 16 februari 2008

God Hjul!

Domarna har ju när de dömer, milersättning med ett visst antal kronor per kilometer. En och annan gång har det väl hänt att nån domare försökt bluffa sig till extra mil eller tagit ut dubbelt av två lag. Tyvärr. En av de roligare bensinersättningsuttagningarna (vilket ord!) hände dock en gång när en domare från Borlänge skulle åka till Idre och döma en match. Det är ganska långt mellan dessa två orter, typ 23 mil eller nåt.

Denne domare brukade alltid ställa upp och åka till Idre, och dessutom ofta ensam. Och tog alltid ut samma antal mil. Utom den här gången. Då det var riktigt snorhalt hela vägen upp. Då hade han plötsligt fyra mil längre. När man frågade honom varför så svarade han:

- Det är ju så halt så hjulen snurrar många flera varv, så då blir det längre.

1+1=3, eller?

Jag som är usel på bilar, har ändå en fundering: Om det var så halt, borde inte hjulen snurrat mycket mindre då när han bromsade på vägen ner?

*****

Just nu är det en pina att vara 'Pool-supporter. 1-2 mot Barnsley hemma i FA-cupen. Usch!

*****

Tom Wester och jag skulle spela en dubbelmatch i tennis en gång. 06:30 en söndagsmorgon. Problemet var bara att vi var på fest kvällen före. Jag kom hem 05:30. Och Tom kom direkt till matchen. Jag mådde sådär, Tom mådde katastrof.

Första set slutade 0-6. Vi vann en boll.

Tom servar studsade innan serverutan. Vår serveruta.

Idrott och alkohol hör INTE ihop.

*****

Var och tittade på IBF Falun Ungdom - AIK i division 1 damer idag. Glädjande nog vann IBF och blev därmed klara för division 1 även nästa år trots att två omgångar återstår. Oerhört starkt gjort av detta unga (till och med mycket unga) lag att klara sig kvar. Och stor respekt till Tina, Carro, Ellen, Ullis och Tessan som gett ungtupparna det stöd de behövde. Jag är en stolt ordförande...

*****

Del 2 av Melodifestivalen betittades ikväll. Jag vet inte vad man skall säga. Carola/Andreas J och Nielsen var väl vad man kan förvänta sig, helt okej.

Och bröderna Rongedal hade något som gjorde att låten satte sig, det kändes redan när de började. Nåt visst var det.

MEN...

Razborka och Kebabpizza Slivovica (eller vad dom nu hette), vad var det? Det var sådär så att man själv skäms på nåt vis fast det är andra som sjunger. Det var så pinsamt så jag nästan fick panik. Kunde inte sitta still och titta. Huu!

*****

När Tom kvicknat till lite vände vi faktiskt tennismatchen: 0-6, 7-5, 5-5 och så tog bantiden slut.

*****

Nu skall vi spela spel med barnen (några av dom).

*****

Turen ger aldrig bort nånting. Den lånar ut.
/Nordström/

Inga kommentarer: