lördag 20 oktober 2007

Byte! Nähä...

När jag slutade spela i Falun gick jag till en lite mindre faluklubb som hette Slätta IBK där jag var spelande tränare ett par år. Sen tog jag över Faluns damer i elitserien och spelade inte så mycket, bara ibland.

En gång hade vi varit i Lund(!) och spelat åttondelsfinal i SM-slutspelet med Faludamerna. Vi kom hem klockan 05:00 på morgonen. Jag hade lovat bort mig att spela i Slätta så trots samling klockan 08:00 bar det iväg. Matchen spelades och jag gick in i omklädningsrummet. Efter A-matchen var det U-match mot samma lag. En av spelarna kommer in och säger att det fattas folk och undrar om jag kan ställa upp och spela U-matchen också.

Jag som är oerhört snäll (dum?) och alltid ställer upp sa, om än något trött vid det här laget, okej. Och gick ut i hallen igen.

Vad han inte berättade var hur många spelare som saknades. De var nämligen bara fyra plus målvakt. Vilket innebar att man för första gången i sitt liv fick spela en match non-stop. Och detta efter allt tidigare under dygnet...

Matchen gick ganska länge mycket bra. Jag hängde in sju poäng och vi ledde med 11-7 tills det var sju minuter kvar. Då hände det något. Eller rättare sagt, då hände det inget. En av våra spelare fick kramp och kunde inte röra sig. Honom ställde vi ner på backen strax utanför slottet så fick han stå och vifta med klubban lite. Helt plötsligt var vi bara fyra utspelare. Då stod en av till av oss med kramp och stretchade bakom motståndarnas mål.

Med endast 3,5 utespelare gick det snabbt och motståndarna vann med 13-11.

En sak var i alla fall positiv; vi fick ingen utvisning på grund av felaktigt byte.

*****

'Pool! 'Pool! 'Pool! Megaviktig seger mot Everton i Mersey-derbyt! Kuyt stor hjälte, straff i 92:a minuten! Den som väntar på nåt gott...

Och i morgon kan Änglarna ta ett stort steg mot Guldet...

*****

En gång för länge spelades en fotbollsmatch i Falun där ena linjedomaren helt plötsligt fick ryggskott. Denne vägrade dock ge upp (han hade ju fått sitt arvode) utan fortsatte matchen åkandes fram och tillbaka efter sidlinjen viftandes med flaggan i hand.

På en packmoppe.

*****

Det är många domare idag som är fega. Rädda för vad stjärnor skall tycka, rädda för vad tränare skall tycka, rädda för vad publiken skall tycka, och nej, inte kan man väl ta såna utvisningar när TV är här och filmar!

Nej, var konsekeventa och våga stå upp innan sporten förvandlas till hockey utan skridskor!

*****

För Koppens skull publicerar jag här en bild på Tom Wester i härlig 80-talsfrisyr. Notera den slående likheten med Mel Gibson. Notera även de AIK-glasögon som hänger på hans bröst. Dessa gjorde jag åt honom genom att sätta ihop två olika Sunpocket (kommer ni håg dom, de hopvikbara som man kunde stoppa i en liten plastask när man inte använde dom) som var gula och svarta. Notera även senilsnöret, så passande...













*****

That's all for tonight ladies and gentlemen!

*****

Man måste alltid ha en farstu
/Nordström/

Inga kommentarer: