torsdag 25 oktober 2007

Idrott skall vara roligt

Såg för ett antal år sen ett inslag på nån sportsändning. Den handlade om gärdsgårdsseriernas charm. Det man fick se var från en seriematch i ishockey i Stockholm.

Följande fakta bör meddelas:

Serien var åtminstone division 5.
Medelåldern på spelarna var minst sagt hög.
Tekniken och spelsinnet var sådär.
Matchen började 22:30 på kvällen.
Det var utomhusrink.
Det var minst 16 grader kallt.
Lagen hette Guns Rosor och BK Brallan.
Domaren kunde INTE åka skridskor.

Måste säga att det var som en helt annan värld mot vad man är van vid. Snacka om idrott när den är som bäst. Helt prestigelöst och långt ifrån pengar och berömmelse. När det blev lite bråk tog domaren inga utvisningar, utan samtidigt som han stödde sig mot sargen med ena armen sa han; ääh, sluta grabbar! Vi vill ju hem allihopa.

Sååå charmigt! Det roligaste, och det som bäst sammanfattar det underbara i alltihopa, sade han dock innan första nedsläpp innan matchen startade. Grabbar, grabbar, ni kan dom nya reglerna va? Båda lagkaptenerna tittade på varandra. Så svarade domaren själv på sin fråga.

Klubborna ner och mungiporna upp!

*****

Kan inte riktigt tro det, men jag har förstått att det är väldigt många som läser min blogg, och dessutom uppskattar den. Och att man vill att jag skall skriva mer. Det är fantastiskt kul, och jag bockar å det ödmjukaste. Men jag säger som "Limmet" sa en gång: jag skriver för att det är så himla roligt. Om jag börjar känna press på att skriva varje dag, eller längre inlägg eller på ett visst sätt kommer det nog inte att bli lika bra. Inläggen kommer när dom kommer!

Men, tack så oerhört mycket för all cred (titta, ett modernt ord igen!) jag får.

*****

Jag skall hjälpa Civilförsvaret med lite spelschema och domare på deras mästerskap.

Deras kontaktperson heter Leif - Skott.

Humor.

*****

Apropå Limmet: Har fortfarande inte smält att han la ned sin Blogg. Hur kan en kung bara abdikera så där? Poff! He was gone! Men hans ord lever kvar: Baba Nam Kevalam; Det finns bara kärlek!

Och idag åker CJ till Amerikat. Carl-Johan, Carl-Johan, jag tyar inte mer..

*****

Avgrund djup som Marianergraven; 'Pool lär INTE gå vidare i CL. Nu får vi hoppas på Änglarna i helgen. Och att inte BP fiaskar sig totalt.

*****

Kan det gå åt pipan när Civilförsvaret spelar? Har dom skottsäkra träningsvästar? Skjuter dom kanonskott? Och framförallt, har dom ett bättre försvar än anfall? Hmmm...

*****

10 författare av kriminalromaner som helt enkelt äger:

Ian Rankin
Michael Connelly
Jeffrey Deaver
John Connolly
Val McDermid
Dennis Lehane
Marie Jungstedt
Kjell Eriksson
Stieg Larsson
Åsa Larsson

*****

Nu ska jag åka hem och umgås med familjen. Inget slår att bli mött i dörren och bombarderad med kramar av små barn och fru.

*****

En dålig ledare är den ledare som styr för hårt
/Nordström/

Inga kommentarer: