onsdag 24 oktober 2007

Man måste vara snäll

Skrev förut om Patrik "Wallan" Wallin. Denne gigant till målvakt (han är större än en Finlandsfärja) var en placeringssäker spelare som var duktig på att läsa spelet. Lite hård image utåt men gansk snäll innerst inne.

Ett av åren vi som vi spelade Tournament of Åland mötte vi Sala i sista matchen. De hade inte gjort mål än och var dösist i gruppen och vi var tvungen att vinna med 6 mål för att gå vidare. När de kom till match var de bara sex utespelare + målvakt. Och dessutom var de milt sagt bakis allihopa... Målen ramlade in rätt fort. Efter 4-0 tog de ut målvakten och spelade med sex utespelare, allt för att göra mål. Vi tackade och tog emot och målen bara rasslade in. Jag vägrade att göra mål (tyckte det var pinsamt) vilket fick till följd att jag slog assistrekordet (sex st) i Falu IBK (nuvarande IBF Falun) den matchen.

Hursomhelst. Nån minut kvar och det står 15-0. En av deras spelare bryter ett av våra anfall på mitten och rensar bort bollen. Den rullar sakta mot "Wallan" som reser sig upp, lämnar målet och låter bollen rulla in i det öppna målet. Dom kan skämta om det idag men Patrik Bäck (idag tränare i IBF) som är en riktig tävlingsmänniska blir vansinnig och skriker till "Wallan": Vad fan håller du på med? Varpå "Walllan" lugnt svarade:

Jag tyckte ju så synd om dom.

*****

Jag har tränat två damspelare i Falu IBK som legat etta på Trackslistan. Det ni!

*****

Det var ett tag sen, men nu kommer två Wester-historier.

*****

Den första handlar om när jag (faktiskt: jag har aldrig spelat fotboll men varit tränare två säsonger i Falu BS) var tränare för Tom i fotboll. Vi hade alltid samling på Kopparvallen oavsett om det var hemma- eller bortamatch.

Tom cyklade alltid till samlingarna. Glömde av att han hade cykeln där. Och fick skjuts hem varpå cykeln blev stående där och han fick hämta den.

Alla 14 seriematcherna.

*****

Den andra härrör från den klassiska Nattraiden i Borlänge. Denna kultturnering, sveriges största tre-mot-tre turnering med halvsmå mål och målgård som man inte ens fick ha klubban i. Ett år hade vi en match kvar och det räckte med vinst för att gå till slutspel. Vi (jag, Peter Lindqvist och Tom) mötte ett lag med det något ovanliga namnet Banana Bollers.

När bollen går ut över sargen i Nattraiden släpps en ny ner vid mitten från en tennisdomarstol (jag vet, det är helt sjukt) där domaren sitter och dömer. Ställningen var 4-3 till oss och vi var just då vidare. Nån skjuter bollen över sargen, Tom springer till mitten, hämtar bollen när domaren släpper den, drar en gubbe och slänger upp bollen i krysset. Mål! Tyvärr i eget mål.

Det blev inget slutspel det året.

*****

Nedan kan ni se en klassisk bild på Tom när han är i sitt esse. Han har just gjort en sån där omöjlig räddning som bara han kan göra. Notera att han under karriären i Falu IBK höll tolv nollor! Det är svårt idag att hålla nollan i innebandy, men det var ännu svårare förr.











*****

Såg slutet på Terminator 2 nyss. Attans, vilken bra film det är! Hasta La Vista, Baby!

*****

Nu ska jag se slutet på Chelsea i CL.

*****

Om man inte vet vart man ska är det ingen idé att skynda sig
/Nordström/

Inga kommentarer: