måndag 22 oktober 2007

I'm dreaming of a white christmas

Isostar Cup var en riktig kvalitetsturnering som spelades i Falun under december eller januari på 90-talet. Bra arrangerat, bra lag, många elitlag (riktiga såna alltså, inga hopplock bakom föreningsnamn) och många bra domare. Under Isostar Cup fick alla domarna förmånen att bo i stugorna på Lugnetcampingen.

Ett år var det många Stockholmsdomare och många Gästrikedomare på plats och dessa bodde i varsin stuga. En natt kom det grymt mycket snö. Riktigt, riktigt mycket snö. Detta resulterade i att Stockholmsgänget med Sven Hammerin och Roger Nyström i spetsen på natten skottade in Gästrikedomarna med Kalle Seiler & Co i deras stuga. Och lag lovar, det var inte lite snö dom skottade upp... Följdaktligen så kom dessa inte ut dagen efter när de skulle äta frukost...

De fick därför lov att krypa ut genom det enda fönster som Stockholmarna lämnat någorlunda oskottat. Vilket innebar att Gert "Jätten" Olofsson fick ryggskott när han klättrade ut... Vet inte om Gästrikeligan hämnades på något vis men det gjorde de säkert. Jag hade i alla fall gjort det.

Då är det bättre att bo i Glasgow om det snöar. Där bor det 1,2 miljoner människor, och alla skottar.

*****

Under avdelningen preskriberat hittar vi Patrik "Wallan" Wallin. "Wallan" var målvakt på den gamla goda tiden i Falu IBK (nuvarande IBF Falun). Vid ställningen 3-2 till oss i en bortamatch mot Garpenberg pekade den ena domaren inslag åt oss, varpå "Wallan" reser sig upp i målet och går ut några meter ur kassen. Då visar helt plötsligt den andra domaren inslag till motståndarna varpå de tar bollen och skjuter in den i vårt öppna mål. Målet blir godkänt!

Vad "Wallan" sa lämpar sig inte i skriven text. Domarna var väl inte de mest populära i hans värld just då. Matchen slutade dessutom 3-3 efter det målet. Det som numera är preskriberat är det som hände efter matchen. När "Wallan" duschat och är på väg till sin bil får han syn på domarna (som var från Borlänge, vi hade spelat i Hedemora) som kliver in i sin bil och åker iväg. Han springer in i sin bil, startar, och kör efter dom hela vägen (ca 4 mil) mellan Hedemora och Borlänge.

På tre meters avstånd och med hellyset på.

*****

Ikväll kan fotbollsallsvenskan avgöras.

*****

En kompis kompis hade en hund som hade ett namn som var oerhört praktiskt när man skulle ropa på den. Den hette nämligen Hunden.

Apropå människans bästa vän, och då menar jag inte mobilen; Om en liten hund inte kan vara med på en hundutställning, måste den lämna Valp-Over då?

*****

Snart ska CJ åka till the big country over there. Ha det så supertrevligt!

*****

Läs Alexander Skantzes debutbok Grattis Gud! Om inte annat så bara för titeln... Men den är också riktigt, riktigt bra.

*****

Sing hallelujah!

*****

Din attityd bestämmer din prestation
/Nordström/

Inga kommentarer: