lördag 13 oktober 2007

Snälla, kan vi inte sluta?

Höll i en domarkurs en gång en torsdagskväll i Mora tillsammans med Peter "Lillis" Wallin, denna evigt unge innebandylegend. Det i sig var väl inget konstigt, däremot att det skulle spelas en DM-match för herrar som vi skulle döma tillsammans.

Efter kursen.

Med start 22:30.

Dessutom i gamla kultiga St Mikaelsskolan som är något större än en tändsticksask och med ett avstånd på nån decimeter till väggen (ribbstolarna).

Efter 2 perioder stod det 18-0 till ena laget. Och det andra laget ville åka hem. Det ville jag med. Men icke. Det ledande laget skulle absolut spela klart matchen. Så framåt 00:30 var det dags för hemåtfärd.

Matchen går, om man så säger, inte in på min tio-i-topplista över intressanta matcher i karriären...

*****

Och Limmet och Mr Klister håller på än...

*****

Och frugan är ute på partaj med några polare. Bara att rikta in sig på nattvälling och gå upp och leka med barnen vid sex-sjusnåret i morgon bitti. Och så ta hand om gumman med lite treo, massera tinning och kanske nåt ätbart fram emot tresnåret på eftermiddagen.

Knock, knock, knocking on Helena's head, yeah, yeah, yeah...

*****

Språk kan vara svårt, speciellt om man inte kan det. Martina Navratilova, före detta superstjärna (vunnit fler Grand Slam än man kan räkna) i damtennis är numera amerikansk medborgare men är född och uppväxt i Tjeckoslovakien. I början på karriären blev hon intervjuad på engelska efter nån match:

Frågan löd: Are you Hungarian?

Svaret kom: No, i have just eaten.

Humor.

*****

Apropå Lillis, han figurerar tillsammans med en annan kultspelare från Mora förr i tiden, Per-Erik Halvarsson i en tecknad seriestrip (jo, faktiskt!). Texten lyder enligt följande:

Hur gick det på matchen?

Inte bra, och så skar jag mig på fingret.

Har du skurit dig på fingret i innebandy !?

Ja, domaren hade glasögon.

Snacka om fel fokus.

*****

Lovade för länge, länge sen i en galax, förlåt, blogg långt borta att förklara det något märkliga talesättet "It ain't over 'til the fat lady sings". Det kommer sig av, tror man, att gamla operor och operetter förr avslutades med att en dam sjöng en avslutningssång och att man inte fick gå innan dess. Och den damen var av någon anledning oftast något rundlagd.

Shit, va intressant...

*****

När jag var liten (yngre) var jag en fan-tastisk fan av Engelska ligan i fotboll. Kunde alla laguppställningar i alla lag, hade bilder uppsatta med knappnålar på alla väggarna i rummet och gjorde till och med egna serier som jag lottade med riktiga spelare och cuper och allt. Vilken galning man var egentligen...

Därför kommer här en lista på tio otroligt coola namn på engelska fotbollsspelare:

Jimmy Neighbour
Mark Falco
Cyrille Regis
Remi Moses
Bruce Grobbelaar
Steve Lynex
Mike Hazard
Steve Archibald
Reuben Agboola
Alan Brazil

*****

The End

*****

Var dig själv - det finns redan så många andra
/Nordström/

Inga kommentarer: