lördag 6 oktober 2007

I bag your pardon

Tournament of Åland, april tidigt 90-tal. Match i åttondelsfinal för herrar mellan Ornäs 1 och - Ornäs 2! Tänk er, två lag från samma förening i gamla Dalom får mötas i slutspelet i en cup på Åland. Vad är oddsen på det? Och det är ändå inte det mest fascinerande med den matchen...

Domarna blåser igång matchen. Dock står det en sportväska kvar. Innanför sargen. Och väskan är inte liten. Allvarligt, den är dubbelt så stor som en vanlig (det var Ornäs matchdräktsväska) väska. Och domarna - och ingen annan - märker det otroligt nog inte. Det går 5 sekunder, 10, 20, 30 och t o m 40 sekunder. Då kan jag inte hålla mig längre. Jag tar upp pipan (jag hade själv dömt matchen innan) blåser det hårdaste jag kan (det är högt, kan jag lova) och skriker: Hallå! Det står en stor djävla väska på planen!

Så här i efterhand var det väl inte så smart gjort kanske. Och domarna som dömde var rätt så pissed off på mig. Men trots allt så fanns det ju en skaderisk. Och dessutom tyckte Jonatan Kronstrand och Eric Huijsers som befann sig på läktaren att det var vansinnigt roligt. Jonte pratar om det än idag. Uttrycket att domarn inte ser nånting stämde i alla fall den gången...

*****

Seger igen och nu är SM-guldet bara två matcher bort för Änglarna. Gött!

*****

En annan rolig grej från Åland var när vårt damlag (Falu IBK) hade gått till final. En av spelarna i herrlaget (något överförfriskad om man säger så) tyckte att damerna skulle få lite publikstöd. Så han fick den lysande idén att gå in på en bensinstation och köpa ett - brandlarm. Detta att ha som tuta. Man kan ju få fram en signal på sådana genom att trycka på en testknapp.

Problemet var väl att ett brandlarm låter ungefär 1000 gånger mer än en tuta. Det hann gå 25 sekunder av matchen innan domaren blåste av och sa nåt till speakern. Denne harklade sig, slog på micken och sa: Domarna vill informera om att om inte ljudet från läktaren upphör så kommer matchen att brytas.

Silence is golden.

*****

Det var länge sen det kom några tips. Så därför kommer här några tips:

För den som gillar språk och att leka med ord så är Fredrik Lindströms Värsta språket en riktig höjdare. Den dissikerar det svenska språkets utveckling och man får många skratt mellan raderna.

En film som är riktigt, riktigt bra är Fisher King. Robin Williams spelar en vilsen själ som träffar en annan vilsen själ och ljuv musik uppstår. Gripande och komisk i ett. Williams gör här en av sina bästa roller.

Såg på Limmets blogg att han köpt Gudarna måste vara tokiga. Ett riktigt klipp. Den filmen finns redan i min hylla och är verkligen helt galen!

*****

Kents nya singel Ingenting är grymt bra!

*****

Var och tittade på Faluns premiärmatch i Superligan mot Storvreta. Efter en katastrofal förstaperiod där försvarsspelet såg ut som pojklagsnivå så spelade Falun upp sig betydligt och kom nästan ikapp. Sorgligast att se var dock att en sån före detta storspelare som Johannes Gustafsson bara ägnade sig åt dumheter, idiotsnack, efterslängar, knytnävar och annat dumt. Visst, Falun har ett par spelare som inte heller beter sig speciellt bra, men ingen på den nivå som Gustafsson varit på spelmässigt. Men Gustafsson verkar ha tappat allt spel, han syntes knappt för övrigt utan bara gnällde hela tiden på allt och alla.

*****

Fyra riktigt klassiska målvakter från förr:

Lennart Lundgren (Pixbo)
Nicklas Lärnvåg (Balrog)
Michael Murphy (Udden)
Stefan Matsson (Kolarbyn/Fagersta, Sjöstad)

*****

See you later alligator!

*****


Vem tänder stjärnorna
/Nordström/

1 kommentar:

AIK sa...

hellre blåvitt än bonngården