tisdag 23 oktober 2007

Hur högt får man spela?

Många speciella människor har passerat revy under mitt innebandyliv. Och speciellt många speciella domare. En slår dock alla rekord. Denne man har, bland mycket annat, lyckats med:

- Dömt barfota.

- Kollapsat under ett löptest på en domarkurs.

- På allvar föreslagit att löptestet för domare skulle se ut ungefär så här: Springa tio meter, stanna, visa ett tecken, springa, visa ett tecken, backa fem meter, stanna, visa tecken osv osv.

- Sagt "Aja-Baja" till en målis som tänkte dra upp droppnätet vilket fick domarkollegan att skratta så mycket så att han fick blåsa av matchen.

- Skrivit under med en annan domares namn på en match och blivit avstängd.

Ryktet gör också gällande att han under en fotbollsmatch då han var linjedomare blev fråntagen sin linjedomarflagga och slagen i huvudet med den av en chilensk havande kvinna som kom ner från läktaren.

Men det mest fantastiska måste vara när han, under något domarmöte han lyckats trasslat sig in i, frågade: Men grabbar, hur högt är egentligen målvaktsområdet?

Jag undrar: varför, varför skall man ha reda på det?

*****

När vi startade innebandyn i Falun 1985 var det nolltaxa, dvs det kostade ingenting att hyra hallen för träning. Helt ofattbart 1. Den första medlemsavgiften i Falu IBK var 20 kronor. Helt ofattbart 2. När vi började spela matcher hade vi endast 10 tröjor - kunde alltså inte ha med fler spelare. Helt ofattbart 3.

Däremot hade vi en oerhört klatschig träningsoverall det första året; En turkos och mintgrön Adidas (wow) som jag tror ganska många ungar idag med tanke på den retrohype (titta vilka moderna ord jag kan sätta ihop) som är skulle kunna, om inte döda för, så i alla fall betala ganska mycket för. Se nedan...











Helt ofattbart 4.

*****

Starkt av IBF Falun att skaka Warberg. Och Jonas Adriansson visade än en gång sin klass...

*****

Mycket märkligt mål av IFK Göteborg. Men alla mål räknas (fråga McDonalds). Nu är det så nära, nära, nära...

*****

När jag trappade ner och tränade Slätta IBK hade jag en otroligt charmig och rolig spelare som dock kanske inte var så där jätteduktig. Han spelade mest i U-laget och satt avbytare i nån A-match. Ett år inför sista matchen för säsongen fick han dock vara med och spela från start i A-laget. Han lovade då att om han gjorde mål skulle han dansa ballongdansen ensam på avslutningsfesten.

Matchen började och han var väl aldrig riktigt nära att göra mål under hela matchen. Tills det var mindre än en minut kvar. Ni kan säkert gissa vad som hände. Han står framför mål och bökar och en av våra backar slänger iväg ett skott. Som tar på hans klubblad. Och in i mål. Ett mål som han inte ens ser...

Ni kan tänka er vad kul vi, fruar och flickvänner hade åt en ensam människa och ett par ballonger på avslutningsfesten.

*****

En gång när jag dömde så var det en spelare som fick matchstraff som vägrade lämna hallen. Han gick ner i sarghörnet och satte sig i rundeln på golvet.

Hans lag fick bära ut honom från hallen.

Märkligt.

*****

Sex klassiska innebandyturneringar av klass från förr:

Bake Off (Fagersta)
Isostar Cup (Falun)
Tournament of Åland
Dumleslaget (Göteborg)
St Mikaelsspelen (Mora)
Stjärncupen (Karlstad)

*****

Nu ska jag gå och och lägga mig och läsa ut den bok jag just nu läser, Det tolfte kortet av Jeffrey Deaver. Frugan kommer snart hem från kvällsjobbet på akuten. Läkarsekreterare kan ha bråda kvällar ibland. Det är ju allmänt känt att det är svårt att se vad läkare skriver, men det är inte lätt att höra vad dom säger heller...

*****

Bättre lyss till en sträng som brast, än aldrig spänna en båge
/Nordström/

Inga kommentarer: