fredag 9 november 2007

Det är bra att vara påläst

Globen den 18 maj 1996; en magisk afton. Denna final mellan Finland och Sverige som lockade 15 106 åskådare. Denna final då Sverige hade så många namnkunniga spelare som nånsin varit med i landslaget; nästan bara stjärnor och profiler. Stämningen och känslan av att få vara en av dessa 15 106 personer var...utomjordisk. Hade förmånen att följa matchen bredvid en av mina bästa vänner, Lena Birath.

Att Sverige vann med 5-0 och att Stefan Matsson fick hålla nollan i en VM-final var bara bonus. Att jag och brorsan svischade förbi på bilder från nån elitseriedömning på jumbotronen inför 15 106 personer var...märkligt.

Speaker i matchen var TV4:s Peppe Eng. Domarna tar en utvisning för slag på klubba, meddelar detta till Peppe med tecknet för utvisningen (ett slag på armen). Peppe gör nån anteckning, greppar mikrofonen och säger: Två minuter för slag på arm. Two minutes penalty for hit on arm.

Two minutes penalty on Peppe Goldtoath.

*****

Nostalgade lite om gamla klubbor igår. Förutom Unihoc Original och Pro dyker även följande kvalitetsvaror upp på näthinnan:

Jolly Champion, Light, Ultra och - helt otroligt- Lady.
Boden Floorstick
Unihoc Kevlar
Christian Karbon
Fukuda

*****

Någon undrade över uttrycket svälja kameler och sila mygg som jag skrev i nån blogg.

Att sila mygg och svälja kameler är ett uttryck som handlar om inkonsekvens där mindre detaljer får mer uppmärksamhet än saker som är betydligt viktigare.

Varsågod.

*****

Har lagt en liten krok till Limmet och Sjöstrand om en eventuell Blogg-happening i April. Skall nog inviga Koppen, Fasth och några till också. Vi får se vad som händer...

Och Sjöstrand, gaska upp dig; det finns ingen vackrare sport. Nya tag!

*****

Spelade en gång på 80-talet en tennismatch (tennis är en fantastiskt rolig sport både att titta på och spela) mot min gode vän och fd medspelare i Falu IBK, Micke Larsson. Torskade med 3-2 (glömmer aldrig setsiffrorna: 4-6, 7-6, 4-6, 7-6, 4-6) men det var inte själva resultatet på matchen som var det konstiga. Nej, matchen höll på i 7,5 timme. SJU OCH EN HALV TIMME. När Micke slog in matchbollen kastade han inte racketen upp i luften av glädje för vinsten utan cirka 40 meter bort av glädje för att matchen var slut.

Hans dåvarande (och nuvarande) flickvän Jessica Hedberg hann (också spelare i IBF Falun), och detta är sant, med följande under matchen:

- Börja titta på matchen (det var alltid folk som tittade på matcherna)
- Gå hem och äta
- Komma tillbaka
- Gå och handla
- Komma tillbaka
- Gå hem och sova en timme
- Komma tillbaka
- Gå hem och läsa ut en bok(!)
- Komma tillbaka
- Se racketen flyga

Makalöst.

*****

Varför kan inte tennisspelare jobba på kontor? Dom tar alla gem.

*****

Nedan: Bild från otäck F1-olycka.



*****

Game, Set and Out!

*****

Love, Truth & Honesty
/Nordström/

Inga kommentarer: