onsdag 21 november 2007

Fel plats, fel tidpunkt

Ni som känner mig vet att jag delat ut ett och annat (årets understatement?) matchstraff genom åren. En hel del för missfirmelse mot både domare, motståndare och publik. Dock bara ett för missfirmelse mot medspelare. Jo, det är möjligt enligt regelboken och det har alltså hänt.

Division 5-match och seriens sämsta lag spelar. Laget har en spelare som dels är riktigt kass, och dels spelar oerhört tydligt fult och åker ut hela tiden. Lagkompisarna är minst sagt pissed off på honom och under en av utvisningarna gafflar han i utvisningsbåset varpå vi säger till lagkaptenen att nu är det sista chansen för spelaren om han skall vara kvar i matchen. Lagkaptenen blir sur och ryter till åt sin egen utvisade spelare.

Varpå denne ställer sig upp i utvisningsbåset och skriker till sin lagkapten:

Håll käften och svälj gröten din djävla morsgris!

Ridå. Stopp. Rött kort.

Vad är det man brukar säga, med såna vänner behöver man inga fiender.

*****

Kan man förresten heta Anders Tatement?

*****

Wikegård droppade ett roligt uttryck i hockeystudion: Sandpappersspelare. Såna som bara gnider och gnider hela tiden. Underbart.

Inget slår dock Wikegårds show i studion under Nagano-OS när han trodde att kameran var avstängd och han skulle visa en svensk damhockeyspelare hur man skulle spela boxplay.

Han for omkring i hela studion iklädd skjorta, kastade sig, skrek och visade.

Några minuter odödlig TV-historia.

*****

Det finns rätt många duktiga bloggare. Förutom mina favoriter som finns länkade här till vänster så är även

Zellén, Innebandy enligt Ingrid, Ehsan, Baland Reza och Gittan Ahonen

riktigt bra. Och det finns fler.

*****

Var och tittade på Falun - Pixbo i måndags. Starkt av Falun att vinna trots att spelet inte funkade till hundra procent. Har fortfarande inte fattat att de ligger tvåa i SSL. Tvåa. Hoppas och tror att det inte är tillfälligt för de ser stabila ut.

Och Helgesson hade show igen. Vet dock inte vad man skall göra för att få priset som Matchens Lirare. Räckte inte det han gjorde så vet jag inte. För den här gången var han inte bara magisk. Han var mer än magisk. Han hade så många pass så han kunde ha stannat utomlands i tio år.

Något annat som slog mig att där stod jag och tittade på en match med över 1500 i publik (och av dessa var många utifrån Falun, roligt), en match som var TV-sänd, en match i en hall som är föreningens egen. Hade man sagt att det skulle bli så här när man för 22 år sen startade innebandyn i Falun hade man väl blivit inspärrad på nån fast paviljong.

Det är nog dags nu för alla avundsjuka (speciellt inom fotbollen och ishockeyn) att acceptera att innebandyn är här för att stanna. Jag är både stolt och glad över att få haft den oerhört stora äran att vara med på hela den här resan under innebandyns utveckling.

Och vad gäller hockey, fotboll och alla andra sporter: Samarbete! Och Mångfald, som är den mycket kloke Roger Larssons (distriktslagskapten samt styrelseledamot, och damansvarig i IBF Falun Ungdom) absoluta favoritord. Låt alla ungar hålla på med allting så länge som möjligt. Jämka, pussla och respektera. Låt barnen välja sport själva och låt dem ha möjlighet att hålla på med minst två sporter samtidigt. Låt dem göra klart en säsong innan nästa börjar. Vi är till för ungarna, deras idrottande är inte till för föräldrar, ledare och föreningar att glänsa med.

*****

Ödesmatch ikväll för Sverige och snälla, snälla, låt Shaaban, Concha, Kennedy och Allbäck spela! Överraska, Lagerbäck!

*****

See you!

*****

Celebrate good times, come on!
/Nordström/

Inga kommentarer: