måndag 26 november 2007

Får vi in en ny

Dömde en herrmatch i de lägre divisionerna i helgen. Ena laget får straff. Straffläggaren tar bollen, lägger upp den på mittpunkten och gör sig beredd att börja. Då hör man från sekretariatet:

- Psst, domarn, kom hit.

Vi går till seket (som var "spelarens sek" och mycket ärligt skall tilläggas) som meddelar att straffläggaren har fel nummer på tröjan gentemot matchprotokollet. Varpå spelaren i fråga snabbt får byta ut sin plats i mittcirkeln mot en plats på botbänken. Och laget fick skicka in en annan spelare för att lägga straffen.

Jag har tagit många utvisningar i mina dar.

Men det var första gången jag visade ut en straffläggare.

*****

Vi spelade ofta småmål förr i tiden , och då oftast tre mot tre. Vi brukade spela en timme ungefär och man kanske lyckades peta in 15-20 mål på den timmen. Om man var i form. En av våra kompisar, Christer, såg dåligt, eller rättare sagt, oerhört dåligt. Han hade några speciella linser som gjorde att han kunde leva ett någorlunda normalt liv.

En gång hade han nån inflammation i ögonen vilket gjorde att han inte kunde ha linserna. Men han ville absolut vara med och spela så han tog ur linserna. Med en syn bara marginellt bättre än Stevie Wonders, äntrade han planen för en timmes spel.

Under den timmen gjorde han - 39 mål.

Och då var han dessutom i grunden en mycket defensiv back.

*****

Nu är det bara 34.789 omgångar kvar av den mycket hyperintressanta Elitserien i ishockey. Såå sorgligt. Och vilken tur att lagen släpper fram en massa egna juniorer i stället för att värva överviktiga kanadicker eller skadade slovaker som blivit petade i Österrikes division 2.

*****

Två frågor:

Dricker man CirkelkaffeSISU:s träffar?

Om man köper många blommor i blomsteraffären, får man rabatt då?

*****

Satt och diskuterade barn på fikat på jobbet idag. En av mina kollegor berättade att ett av hennes små barn var inne i nån period när han skulle flytta hemifrån hela tiden vid minsta lilla motgång.

Han ville bland annat flytta till Umeå, Afrika och - Rymden!

Barn...

*****

Surfade av misstag in på Limmets blogg och blev jätteglad och trodde att han öppnat den igen. Och så var det bara en tillfällig liverapportering av en match pga att ÖSK :s sida var paj eller nåt...

Inte luras!

*****

Gillar inte Pink Floyd, men låten Wish You Were Here är riktigt, riktigt bra.

*****

Såg Karate Kid igår med min näst äldste son. Vilken kultfilm! Mr Miyagi, Wax on, wax off, fånga flugor med ätpinnar, härliga 80-talskläder och frisyrer. Och självklart vann hjälten hela turneringen trots fusk och att han blev halvt ihjälslagen.

Undrar om jag skall göra Tranan nästa gång jag visar ut en spelare?

*****

Läste i Expressen idag om en kille som bara ätit korv som mat i hela sitt liv. Han var 42 år. Varje dag. Frukost, lunch och middag. Korvsmörgås till frukost. På lunchen (jobbade som lärare) gick han till en korvkiosk. Vid kvällsmaten lagade han först vanlig mat åt sina barn. Gissa vad han gjorde sen? Just det, stekte upp ett par korv till sig.

Korv. Och inget annat. Varje dag. I 42 år.

Ord saknas.

Positivt var att han i alla fall slutat äta ostbågar varje dag och nu endast åt det på helgerna.

- Älskling, hur vill du ha din korv idag?

*****

Nu är klockan så där mycket igen. Varför har dygnet bara 24 timmar?

*****

I varje möte med en människa kan man lära sig något
/Nordström/

1 kommentar:

Mr Klister sa...

Ville bara påpeka att om du smyger in på Limmets blogg igen så kommer du få en trevlig överaskning. Han har nämligen kommit på att det var svårt att hålla sig borta och börjat blogga igen, "Limmet Vit" som han numera kallas.

Måste även ge lite cred till dina historiska alster. Jag myser och gillar verkligen läsningen. Jag fastnade för din blogg för någon vecka sedan och läste igenom ALLT! (det var mitt i natten och jag skulle jobba dagen efter men det var en kanonbra anledning att vara vaken)

/Mr Klister