tisdag 13 november 2007

Heja Dvärge!

Jag har sett själv och hört om ett antal - och gett massor själv - matchstraff genom åren. En del ganska oskyldiga, en del värre. Inget slår dock det som Slim Ben-Attia råkade ut för när han dömde en match mellan Rättvik och KAIS med brorsan (min alltså) i slutet på 80-talet. Slim var från Mora och var en oerhört duktig både spelare och domare och dessutom en mycket trevlig person. Vilket dock inte Rättviksspelaren Fredrik Mix (har även spelat allsvensk bandy med Falu BS tror jag) riktigt verkade hålla med om.

Efter matchens slut, som Rättvik förlorade med 4-3, kommer denne Mix fram till Slim och säger: Jävla svartskalle, svartskallar skall dö. Bara detta är ju oerhört idiotiskt och kränkande. Slim ger då Mix matchstraff och när han strax efter håller på att skriva rapporten kommer Mix bärande på en sargbit. Han går upp bakom Slim och slår honom i huvudet med den! Samtidigt som han ironiskt säger: Oj, jag tappade den.

Helt otroligt.

Detta är det värsta domaröverfall jag varit med om. Och snacka om rasistiskt. Om jag inte minns fel så tror jag han blev avstängd ett halvår. På den tiden var det oerhört lång tid och en riktigt kraftig markering.

Vad jag däremot minns är att det var samme Mix som kallade mig för pygmédjävel i en match där han fick två minuter för nåt överfall. Det var tur att det var till mig han sa det och inte till nån som kunde blivit riktigt ledsen. Så jädra kul är det inte att vara kort. Han fick kort däremot. Den gången också...

En sak är säker; Mix verkade varken gilla människor med annat ursprung eller dvärgar.

*****

Fotbollsgalan. Vad är väl en fotbollsgala? Den är ju tråkig, trist, seg, krystad och förutsägbar...och...och...alldeles...tråkig, trist, seg, krystad och förutsägbar.

Och hur full var Bengt Andersson egentligen? Helt otroligt. Han måste ha fortsatt att festat långt efter att all pyttipanna tagit slut på Kamratgården. Det låg nog närmare till hands(ke) med spyttipanna för honom.

Oj, vad glad Therese Sjögran var när hon fick det finaste pris man kan få som damfotbollsspelare. Inte.

Tänk vad kul om hon hetat Julgran.

Inte så dåligt dock med fem såna superstars på scen samtidigt som Zlatan, Marta, Persbrandt och... Alsing & Almenäs. Just ja. Okej, tre såna superstars då. Snälla, snälla, Alsing, håll dig i radion, där är du kung.

Och hur pinsamt måste det inte vara för Lagerbäck och Isaksson att Rami Shaaban två år i rad blivit årets målvakt? Shaaban har spelat regelbundet i två år, Isaksson spelar knappt alls. Shaaban är oerhört stabil och säker när han spelar, Isaksson är så där. Och ändå är Isaksson alltid förstavalet.

Undrar om Ljungberg hade badtofflorna på sig?

Och Petter Hansson hade en grymt.. ful frisyr.

*****

Nattsmörgås nästa (eftersom alla underbara kids åt upp alla våfflor jag gjorde till middag).

*****

Bollen är rund
/Nordström/

Inga kommentarer: