torsdag 8 november 2007

Vilken bandy sa du?

Tänk vad vår sport har fått heta genom åren: Gatubandy, mjukhockey, innehockey, mjukbandy, landbandy - det vanligaste - och många många fler benämningar. Jag tycker att innebandy är ett rasande vackert namn på en sport och att vi har hittat rätt.

*****

1980 kunde man köpa ett set bestående av 6 gula och 6 röda klubbor samt 12 "mjuka, vita" bollar från Unihoc som hette Unihoc Original och levererades i en vit kartong. Detta kostade hela 210 kronor.

Inklusive moms.

Uppföljaren hette Unihoc Pro och bestod av 6 svarta och 6 vita/beiga klubbor.

*****

Det här är roligt:


*****

Det första genombrutna bladet (alltså inte helgjutet) kom 1987. Jag minns hur jag och Peter Lindqvist tittade (när vi var uttagna i distriktslaget för seniorer, det fanns faktiskt ett sånt förr) stort på ett sånt som en av landslagsspelarna i Mora IBK hade. Vi undrade vad det var för konstig nymodighet. Herrejesus...

Och är det någon som minns Cosombollen?

Och kommer någon ihåg att vi bytte storlek på målburarna inför säsongen 1989/1990? De tidigare måtten var 140x105. Då gick man över till de nuvarande 160x115.

Inte undra på att man missade mål så ofta förr.

*****

Titta på dessa gamla TV-klipp från 80-talet

Obetalbara!


*****

Målburarna var dessutom i början vikbara. Vilket gjorde att man kunde ta med sig dom och ställa in dom på golvet i baksätet på bilen när man skulle träna nånstans. Outstanding!

*****

Det var bättre, nej, roligare förr
/Nordström/


Inga kommentarer: