lördag 10 november 2007

Man ska göra som man säger

Det finns en klassisk domarskröna som faktiskt är helt sann (då är det kanske ingen skröna förresten?). Dessutom råkar jag känna domaren i fråga som var inblandad. Han får dock vara anonym. Tills vidare. Storyn var att en spelare hade tjafsat och tjatat oerhört mycket under matchen och domaren var rejält trött på honom. Följande konversation utspelar sig efter ännu ett klag:

- Nästa gång du säger ett ord får du 2 minuter! Är det uppfattat?

- Ja.

- Två minuter på dig!

Sann skröna (historia). Oerhört komisk skröna (historia).

*****

Älskar House men säsongsavslutningen i tisdags var...skum. Minst sagt. Hatar såna där avsnitt där man kastas mellan dröm, verklighet och jag vet inte vad. Till sist har man ingen aning om vad som hänt eller inte. Det kan också vara så att jag helt enkelt är för dum för att fatta.

*****

Bättre att vara vid sina sinnens fulla bruk än vid sina fulla sinnens bruk.

*****

Äntligen har man tröttnat och kommit med hårda direktiv till domarna i SSL (och därmed till domarna i hela landet - för domarna i SSL är förebilder). Mera utvisning för: fasthållningar, stängningar, spelförstörelse (hur många kontringar stoppas inte med en förseelse som bara ger frislag?), hårt spel mot sarg (det är faktiskt inte hockey eller rugby), efterslängar, bråk efter mål och snack mot domare och motspelare. Inte ge en andra chans för idiotsaker och inte låta spelare och ledare styra vilken nivå det skall vara på matcherna.

Det är som ovan (dock ofta med glimten i ögat) jag alltid dömt förr och vill döma nu också. Jag och brorsan mötte förr under alla säsonger när vi dömde på elitnivå en oerhörd respekt för detta och för att vi alltid höll samma nivå, vilket är viktigt. Idag är det för mycket berg- och dalbana från domarnas sida. Både från match till match och under matcher. Det som ger 2 min i första perioden kan frias i sista perioden fast det är exakt samma sak. Så får det inte vara.

Det rena spelet måste premieras och innebandyn måste återigen bli det som vi slog igenom som och som varit vårt motto: Lirarnas sport. Det finns bara ett ord för de nya direktiven:

UNDERBART.

*****

Nu blev jag så där allvarlig igen. Men ibland måste man.

*****

Droppade lite gamla klubbsorter härom bloggen. Har även funnits en del gamla klassisk sarger. Eller vad sägs om:

Dacosargen
Prorink
Fiberform
Första Jollysargen
Fagerstasargen (såå kult!)

De flesta av dessa är nog idag rätt så sargade (förlåt Hegerfors).

Men oj vilka minnen från innebandyns linda.

*****

Apropå legender: Det finns ingen, och då menar jag ingen, i svensk innebandyhistoria som tagit så många viktiga - och bra - bilder som Stefan Svensson. Jag bugar.

*****

Älskar hockeyspel och har alltid gjort. En klassisk sysselsättning. Måndagens blogg kommer därför att sidsteppa innebandyn lite och vara just en - Hockeyspel Special. Men det kommer säkert nåt i morgon också.

*****

Nighti Nighti!

****

Man behöver inte vinna alla matcher, bara dom rätta
/Nordström/

Inga kommentarer: