måndag 5 november 2007

Två minuter på dig också!

Var i Göteborg för ett antal år sedan och dömde Göteborg Cup i Lundbystrand med en ung lovande kollega vid namn Anders Asp. Han är fortfarande ung - men nu är han dock läkare i stället. Och otroligt look-a-like Olof Mellberg.

När vi satt i domarrummet mellan några matcher och softade kom vi i samspråk med ett annat domarpar (som dömer fortfarande), Furbo/Jaeger. Vi diskuterade hit och dit och naturligtvis drogs samtalet mot min domarkarriär. Då säger Furbo att jag faktiskt visat ut honom som spelare för några år sedan (vilket jag självklart inte kom ihåg) varpå Anders A garvar lite.

Sen kommer då kommentaren från Jaeger som var oundviklig (Ja, jag vet att jag var hårdare och tuffare än alla, och jag vet att jag kanske tog en och annan utvisning för mycket, och jag vet att brorsan var den gode och jag den onde, men ändå...):

Det är väl inte så konstigt att han visat ut dig, han har ju visat ut halva Sverige.

Försvaret vilar, ers nåd.

*****

Lillen snubblade på dammsugarslangen ikväll och sopade ansiktet i nånting jag inte såg, förmodligen en hylla. Däremot såg jag allt blod som kom från både läpp, mun och näsa. Att man blir så spak när små barn gör illa sig. Och att man förebrår sig så fast man inte kan göra något. Usch! Men nu sussar han gott nedanför syrran.

*****

Dagens Tom Wester blir av det lite gulligare slaget: När han var mindre spelade han ishockey också, målvakt även där.

En gång på en uterink snöade det så mycket så ett skott såg han inte för det gick efter isen under snön och in i mål.

En annan gång när han var väldigt liten gjorde han en räddning med plockhandsken som sen åkte av och la sig uppe på buren. Sen nådde han inte upp för att ta ned den...

*****

Apropå ishockey så hade Larsbo IF (Sveriges sämsta hockeylag genom tiderna, 1-74 mot Morgårdshammar B som botten/toppennotering) även de uterink. Och i en match även bara en puck. Vilket innebar att varje gång pucken for ut i snön var det risk för att matchen skulle brytas ifall om de inte kunde hitta pucken.

Idrott när den är som bäst...

*****

Manchester City vann hemma igen, sju raka. Respekt!

Och Foppa klev av Karjala Cup. Förvånande? Inte det minsta.

*****

En gång under en turnering slog tröttheten till och jag råkade borsta tänderna med Decubal fotsalva. Det var...inte gott.

*****

Allt är inte guld som glimmar
/Nordström/

Inga kommentarer: