onsdag 30 januari 2008

Vilka fina tröjor

Brorsan (Håkan) och "The Big Kahuna" Peter Bergestål hade varit iväg och dömt en SM-final och var på hemväg från denna. Sent samma kväll skulle det spelas nån kvalmatch till division 4. Av nån anledning så blev det återbud på domarna så jag ringde till dom i bilen och hörde om inte dom kunde ta den på vägen hem. Det ville de. Det är väl självklart man gör det efter en SM-final...Not. Jag vet ett antal förbundsdomare idag som anser att de är "för fina" för att döma såna matcher. Men för oss domare på den tiden var det självklart. Alla matcher var lika viktiga och alla lag oavsett nivå hade rätt till bra dömning.

Nåja, till saken. Matchen spelades sent och med en publik av två gamla farbröder. Saken var den att Håkan & Peter hade ju bara sina förbundsdomartröjor med sig sen SM-finalen, och dessa hade de på sig. Förbundsdomartröjorna såg inte ut som de vanliga tröjorna vi hade när vi dömde i distriktet. Rätt som det är börjar Peter skratta. I pausen frågade Håkan vad som hade varit så roligt. Peter berättade då att han råkat höra vad gubbarna pratat om. Vilket var följande:

- Vilka fina tröjor dom har.

- Ja, det är säkert bara för att dom dömer kval till divison 4.

*****

'Pool spelade inte oavgjort för en gångs skull. Dom fick stryk.

*****

Har precis läst ut Michael Connellys Fallet avslutat, plöjer nu Svart som natten (Ann Cleeves), Dennis Lehanes' En drink före kriget ligger och väntar på byrån och häromdagen köpte jag Ian Rankins senaste, Adress Fleshmarket Close.

Sa jag att jag gillar att läsa böcker?

*****

Nuförtiden finns ju en regel som säger att tröjnumreringen måste vara 1-99. Men förr fanns ingen sådan och då kunde spelarna ha i princip vilka nummer sim helst. Och de hade dom. Förutom ett antal över 100, vad sägs om följande tre mycket fantasifulla (eller fåniga, välj själv) varianter:

-12

0,5

1/4

*****

Det finns ingen tydligare kontrast och mäktigare kombination av musik och bild än den där napalmbomberna slår ner överallt bland folket i Vietnam. Detta i filmen Good Morning Vietnam! till tonerna av Louis Armstrongs What a wonderful world.

En utmärkt film för övrigt.

*****

Torsk mot Täby med 4-6 för Faluns herrar. Vi får hoppas att det inte är en trend.

*****

Hakuna Matata!

*****

Man ska inte ropa hej förrän man är över 2,40
/Nordström/

1 kommentar:

Jörgen sa...

"För fina"? Inte tidsbrist gentemot familj och barn!!!!
Som jag tror dessa två som dömde SM-finalen inte hade på den tiden.