lördag 19 januari 2008

Fiiiiire!

Innan FK Arena så spelade Falu IBK och senare IBF Falun sina matcher inne i C-hallen på Lugnet. Lugnet har funnits sen mitten på 70-talet och i mitten på 90-talet var golvet ganska slitet varför man då bytte till ett splitter nytt. Första matchen skulle spelas mot Balrog med pompa och ståt. Spelarna skulle springa in genom raketer och eldar för att få lite feststämning.

Det var väl en bra idé. Tyvärr tänkte man inte till riktigt. När man skulle arrangera själva fyrverkeriet så satte man fast det på en - resultattavla i papp från en fotbollsturnering helgen före. Vilken var ca 1-2 mm tjock. Och man satte fast grejerna som skulle spruta gnistor med vanlig genomskinlig kontorstejp. Det gick bra med de 2-3 första IBF-arna. Sen släppte raketerna, vände på sig och förutom att Jonas "Sockan" Karlssons ena sko började brinna så brände fyrverkerierna ett ca 5x5 decimeter stort hål i det nya golvet.

Lugnets dåvarande hallchef PeO Karlström stod uppe på läktaren. Hans ögon var inte svarta - dom var kolsvarta. Förutom en liten räkning på ett antal tusen så finns händelsen kvar som ett litet minne via en liten golvbit som har en annorlunda färg än resten av Lugnetgolvet...

Låtar som kunde ha spelats:

Fire! - Prodigy
Rocket - Def Leppard
Fireworks - Bonfire
Hot Hot Hot - Buster Poindexter
Kom och ta mig - Brandsta City Släckers

Det dröjde innan IBF körde ett liknande intro igen.

*****

Om man är ute och åker skidor fristil, kan man lyssna på klassiskt i MP3:n då?

*****

Dömde en herrmatch idag och en underbar kommentar sades. Ena laget ledde ganska stort ett tag, men så började det andra laget knappa in. Och målvakten var inte ens nära bollen på målen, han hade det rätt så tungt. Precis innan tekning efter det sista målet hör man hur någon på bänken i det egna laget säger till målvakten:

- Det är lugnt, Stefan, det kommer nog en räddning snart.

Det är humor det.

*****

Negativt - Storstryk mot Warberg
Positivt - Publikrekord mot Warberg

Bandyn i Falun får se sig förbisprungen, och jag tror att IBF reser sig rätt snabbt.

*****

Gillade han inte riktigt det lilla jag såg av henne på Idol. Men låten Do You Love Me med Amanda Jensen är en grymt bra låt. Låter väldigt mycket Amy Winehouse som om man bortser från att hon är totalt destruktiv och totally wasted sjunger riktigt bra.

*****

Heja Björn Ferry! Hur kan man heta Ferry förresten? Och det är coolt att han är gift med Heidi Andersson, armbrotterskan. Ännu coolare är att hon är från ett ställe som heter Ensamheten.

Vilken ort är motsvarigheten till Ensamheten? Skara?

Undrar vad dom gör på kvällarna?

- Älskling, ska vi bryta arm ikväll?

- Nej, inte nu igen!

*****

Fantastiskt klassiska skivbolag som fanns på etiketterna på vinylskivorna på 80-talet:

CBS
EMI
Virgin Records
Polar Music
Warner Bros Records
Epic
Arista
Chrysalis
Alpha Records
Parlophone
Sonet
Capitol
WEA
Polydor
MCA Records

Vinyl, det är grejer det.

*****

Såg precis på Text-TV att det tyvärr blev torsk mot Frankrike i handbolls-EM.

*****

Bättre än fågel i handen än tio i skogen
/Nordström/

Inga kommentarer: