söndag 20 januari 2008

Kuckeliku!

I Långshyttan fanns förr ett klassiskt lag som hette IBK Vasti (fråga mig inte vad namnet kom ifrån). Förr var det ju lite poppis att ha tillnamn, vilket hänger kvar i många sporter än. Till exempel Leksand Stars eller Frölunda Indians. Någon inte så finurlig person tyckte för övrigt att IBF Falun skulle kalla sig Falun Bockers. Hmm. Nåja, Vastis tillnamn var i alla fall Cocks. Och i detta fall syftade namnet på tupp och inget annat. Vad var det för kul med det då? Själva namnet var i och för sig inte så speciellt. Däremot att de hade en väckarklocka med läte av en tupp som gol. Denna satte de mot micken varje gång de gjort mål. Bara i innebandy mina vänner, bara i innebandy.

Tyvärr var det lika ofta hönsgård i försvaret.

*****

Jag säger bara Z-l-a-t-a-n. Den mannen är gudomlig. Matchvinnare, på övertid, med en magisk nedtagning och ett kliniskt avslut.

*****

IBF Falun Ungdoms damer stod för en makalös vändning i division 1 idag. Efter underläge 0-5 efter elva minuter (!) borta mot Huddinge vann man till slut matchen med 13-6. Utomjordiskt.

*****

Linus Törnblad över 2:34. Ja, just ja, det var inget mästerskap.

*****

I veckan kommer det att handla om Gula Gubben (en gammal innebandylegend, som nu är en annan sorts legend), och så kommer det faktiskt en fotbollsanekdot från förr. Det ni!

*****

Ytterligare en fin kommentar efter match om ett domarpar:

Bra insats mellan 2:a och 3:e.

*****

Har ett erbjudande om att åka ned till Göteborg och vara tävlingsledare för en turnering. Tvekar dock, det är drygt att vara borta från den underbara familjen. Göteborg är alltid Göteborg, och dessutom verkar ju staden vara Bloggarnas Paradis, med Gratjova, Koppen, och visserligen utflyttad, Jihde. Vi får väl se...

*****

Simma lugnt!

*****

Och när hon vandrar ned för Avenyn, är det Vårstämning i stan
/Nordström/

1 kommentar:

Erra sa...

Väntar med spänning på Geta-anekdot