torsdag 10 januari 2008

När jag mötte Tom Wester första gången eller Hur man hittar en toppmålvakt

Vi startade innebandyn i Falun 1985. Falu IBK bildades genom att vi slog ihop två olika på fritiden spelandes kompisgäng till en riktig förening då vi ville spela seriespel. Det var en salig blandning av fritidsgårdsbesökare, hårdrockare, kompisar, kompisars kompisar, fotbolls-, ishockey- och badmintonspelare och så nån skidåkare tror jag.

Vi hade dock ingen målvakt men hade hört att det fanns en kille som hette Tom Wester som tydligen skulle vara rätt så bra. Vid denna tidpunkt var jag även tränare för Falu BS P16 (lite märkligt när jag ser tillbaka på det, jag var ju själv bara 19 år och hade aldrig spelat fotboll själv. Men serieseger blev det) i fotboll, där tydligen Tom skulle spela. Så en mörk, blåsig och regnig aprilkväll vid en grusträning möttes vi för första gången i varsitt regnställ med huvorna nerdragna över ögonen.

- Tjena, jag heter Per, brorsa till Håkan Nordström. Vi skall starta ett innebandylag. Vill du vara med?

- Ja.

Svårare än så var det inte att haffa en blivande legend.

*****

Tydligen spelas något som heter EFC nu.

*****

Körde ju lite gamla klubbor i nån blogg för typ hundra år sen. Har luskat och hittat lite mera. Roligast med dessa klubbor är nog de reklamslogans som man försökt sig på. Jag tror inte att man behövde ha så många rätt för att få jobb på en reklambyrå på den tiden...

Unihoc började ju med sina klassiska Original och Pro. Sen kom Elite och International. Nu snackar vi typ 1984-1985.

Sen kom Unihoc Fiber:

Den hårda klubban för styva Elitspelare.

Okej. Kan ju misstolkas.

*****

Tydligen fanns nån klubba säsongen 93/94 som hette Pro Direct. Med modellerna Alpha och Supra.

Dom kommer inte ens jag ihåg.

*****

Och klubban Elpex, kommer ni ihåg den? Jag gjorde det, nu när jag såg den igen. Var riktigt populär ett tag på 90-talet. Modellen 6002 var en höjdare.

Även Fukuda, som egentligen var specialister på badmintonracketar, bidrog till urvalet: Några modeller fanns t ex som hette Pro Kevlar och Pro Graphite.

*****

Varför måste så många modeller heta Pro? Varför inte Kevlar Korp eller Graphite Amateur?

Och många heter Original.

Hej, jag skulle vilja ha en Unihoc Second-Hand, går det att få?

*****

Det var länge sen det var nån lista i Bloggen. Eftersom musik är underbart, så skall jag droppa de som jag tycker, är de 35 bästa låtarna i morgondagens inlägg. Det kommer nog att bli en rätt så mossig lista...

*****

Ciao Ciao!

*****

"You want fame? Well, fame costs. And right here is where you start paying - with sweat!"
/Nordström/

Inga kommentarer: