söndag 6 januari 2008

Häst är bäst på...

Patrik "Idof" Idofson, en av dessa legender från förr. En rolig optimistisk kille med många fasta rutiner och principer. Men hade hade i alla fall en sak som vi andra Falu IBK-are inte hade: En egen häst! Eller i alla fall, två niondelar av en häst (skinkorna?). Trav är nämligen en (bland andra) av Idofs stora passioner. Och till slut gjorde han slag i saken.

Han var väldigt stolt över sin häst som hette Emir Lou. Och därför drog han med oss andra i gänget på trav här och där. Och det gick faktiskt ganska bra för Emir Lou. I början... Vinster och platsplaceringar, vilket gjorde att tuppkammen växte ytterligare på Idof. Men, men, efter ett tag dalade framgångarna ut och Emir Lou hamnade till slut där de flesta hästar hamnar.

I charken.

Vem vet, han kanske har blivit ompackad på ICA ett par gånger?

*****

En annan hjälte från förr är Micke Larsson. Mycket bra spelare men tyvärr drabbad av en massa otur med skador. Men han var också en duktig tränare/coach och har väl ett par SM-medaljer som ledare för IBF Faluns damlag. Micke är oerhört snäll privat men tuff som tränare och ibland kunde även själva hin håle flyga i honom som spelare. Micke är även begåvad med en mycket kraftfull röst som verkligen har genomslagskraft.

Många skrönor finns om denne man. Sant är han sagt "Svälj det där fula pannbandet du har på dig!" (till en spelare) och"Blås då Skäggapa!" (till en domare).

Inte sant är dock att några i Rumänien bytte när han skrek byte i en match och ej heller att han kastat en domare över sargen som någon trodde i en frågesport.

Roligast blev det dock en gång när vi hade mött Tensta i ett SM-kval. Tensta hade spelat skitfult hela matchen och en av deras killar var till och med på väg upp på läktaren för att slåss med min farsa (farsan applåderade kanske lite väl övertydligt när spelaren åkte ut...). Värst var en liten späd kille som varit skitstöddig från start.

Vi vann med 8-2 och efter matchen försökte killen mucka. Det skulle han inte gjort. Micke spände sina värsta klotögon med mördarblick i honom, bröstade upp sig mot honom och sa:

Är du undernärd eller provrörsbarn?

Killen, som skulle gå ner i omklädningsrummet, vände, gick tillbaka till kortsidan, uppför läktartrappan, över hela läktaren, ner för andra trappan och i sitt omklädningrum. Smällde igen dörren och låste.

Jag tror nästan att han kissade på sig.

*****

Glöm Magnusson-backen, glöm Wassberg-Mieto, glöm Billan! Glöm (nästan) Gunde. Nummer ett på min Best-ever-skidlista numera är definitivt Charlotte Kalla. Herregud! Vilken fart, vilken vilja, och framför allt vilket kunnande! Och så ung och åker ändå så moget och erfaret taktiskt. Åkte Virpi Kuitinen baklänges? Respect!

*****

Lilla Ella mådde lite dåligt och kunde inte sova men ligger nu och sover i min säng. Snart kommer frugan hem från sitt kvällsjobb som läkarsekreterare på akuten. Dags att plocka ihop lite och elda på lite i kaminen. I morgon är en ny dag.

*****

Näst sist är bättre än sist
/Nordström/

Inga kommentarer: