lördag 5 januari 2008

Målfarlig målvakt

Tom Wester är som ni alla vet en mycket eminent målvakt. Har även varit duktig ishockeymålvakt, bra fotbollsspelare (mest libero) och är även en hyfsad tennisspelare. Och rätt bra på golf.

Ett år i innebandyn fick Tom dock för sig att han skulle spela ute istället för att stå i mål. Han la alltså helt sonika, till allas vår förtvivlan, ner målvaktsspelet. Men, men, vi kunde ju inte tvinga honom. Några av oss log väl lite i smyg. Dock med viss försiktighet, Tom är ju Tom, och det finns ju bara en Tom Wester.

Efter åtta matcher på försäsongen ledde han poängligan i A-laget.

Kommer speciellt ihåg ett mål på en Cup uppe i Mora då han direkt på ett målvaktsutkast slängde upp bollen rätt upp i krysset från dödvinkel samtidigt som han snubblade. Men efter ett tag var det väl inte lika roligt längre så han hamnade återigen där han skulle vara under resten av säsongen. I kassen.

Men snacka om Mål-vakt.

*****

Ett annat minne som inte släpper är när vi i Falu IBK spelade seriematch mot Rättvik borta under tidig stenålder. Vi är i ledningen med ett mål, en minut kvar av matchen. Micke "Hille" Hilleskär som då var lagkapten hamnar i nåt gruff på mittplanen och klappar helt sonika till en motståndare. Matchstraff i dag, men på den tiden blev det endast två minuter. Dock fick vi ju avsluta matchen i box play.

Vi lyckades dock reda ut stormen efter en hel del besvär och vann med 3-2. Efter matchen frågade jag Hille hur han som lagkapten kunde göra så när vi var i ledning och det var så lite kvar. Han harklade sig lite, och sade (för en gångs skull) lite tyst:

Jag trodde det stod 3-1.

Jaså, jamen då var det ju helt OK.

*****

En mycket rolig story med Tom Wester är när han spelade nån match i gärdsgårdsserierna i fotboll, tror det var division 5-6 eller U-lagsserien. Eller nåt. Toms lag var helt överlägsna men motståndarna hade lämnat en man kvar på topp vid Toms straffområde och eftersom Tom var libero var han tvungen att stanna där.

Tom och motståndaren var i stort sett ensamma på den planhalvan hela matchen. Till slut fick de jättetråkigt båda två. Tur för dom då att matchen spelades på grus. För då skulle man ju ha kunnat spela luffarschack med varandra på planen genom att rita med fötterna.

Vilket de också gjorde.

Bara Tom Wester, mina vänner, bara Tom Wester.

*****

Eftersom Elitserien i ishockey är så kass och tråkig så har det varit underbart att se detta svenska JVM-lag. Trots att det blev förlust i finalen har de gjort en fantastisk turnering. Massor av tuffa kämpar, fantastisk inställning, offensiv och rolig hockey och bra ledarskap. Fem getingar!

*****

Självklart har Kakfinger-Bengt (som Micke Hilleskär så passande döpte Bengt Pettersson till när han tog kakor ur en burk på ett speciellt sätt) inte nio fingrar på ena handen, utan bara fyra. Som så många Messerschmidtar ganska snabbt upptäckte. Redigerade på en gång.

Kul man kan glädja nån.

*****

Och vad säger man om Charlotte Kalla? Vilken tjej! Undrar hur bra det blir innan det är färdigt. Misstänker typ bäst i världen eller nåt.

*****

N8 N8 (stulet av Ingrid)

*****

That's me in the corner, that's me in the spot
/Nordström/

Inga kommentarer: