lördag 26 januari 2008

Frontalkrock

Fotboll är kul. Också. Det var min första sport som jag fastnade för. Därför kommer här en liten fotbollsanekdot. I Falun fanns en gång ett gäng som hette Falu BK, eller närmare bestämt Falu Biljardklubb (undrar om dom var i stöten ofta?). Det var ett gäng kompisar bestående av före detta fotbollsspelare, aktiva fotbollsspelare och även såna som inte spelade fotboll som bestämde sig för att börja spela tillsammans i riktigt seriespel.

Det gick väl sådär, och dom fanns väl inte så många säsonger, men roligt hade dom. Och det hände alltid något omkring dom. Dom tyckte bland annat om att ha kul, så söndagsmatcher var väl inget för dom direkt. En gång hade dom glömt matchtröjorna (!) och då var det en av spelarna som kom med förslaget att man skulle skriva tröjnumren med tusch direkt på ryggen. Hmm. Lysande förslag.

Nåväl. En annan gång så hade dom väl haft trevligt kvällen före match så det blev väl krångel med både dräkter, spelare, bilar, spelare som var kapabla att köra bilar och en hel del annat. Vilket fick till följd av att man kom iväg väldigt sent och inte kom i tid till matchen. Domaren skulle precis blåsa WO när man kom inspringandes. - Nu vill jag ha en bra förklaring, sa domaren. - Ja, vi ber om ursäkt, men en av bilarna var med om en viltolycka. - Jaha, ja okej då sa domaren. - Ni får väl spela matchen då. Men då kör vi igång direkt!

Matchen spelades och efter matchen gick domaren fram till en av spelarna och frågade : - Vilken tur att ni klarade er i alla fall. Vad krockade ni med?

- En gråsparv.

*****

I övrigt noterar vi:

Återigen en rysare för handbollslandslaget; detta öppnar dörrar för kommande medaljer...

'Pool spelade INTE oavgjort. Å andra sidan mötte man ett amatörlag i FA-Cupen. Men det var oavgjort ett tag...

Vad sägs om resultatet Engelholm - Falun 11-12 i damernas elitserie i handboll...f'låt...innebandy?

En riktig klassiker går på TV: Göta Kanal eller Vem drog ur proppen?

*****

Ingrid - Tack.

*****

Den gamle vännen och legenden Patrik "Idof" Idofson kunde också ge svar på tal. En gång när vi i Falu IBK skulle arrangera en turnering på Lugnet höll alla på och jobbade och slet. Utom Idof. Han satt på andra raden på läktaren och myste. Efter ett tag var det nån som frågade honom:

(Till saken hör att någon hade indikerat att Idof behövde träna lite mer och att hans lår var lite överdimensionerade.)

- Idof, varför hjälper inte du till?

- Fet.

*****

Nu ska jag plagiera Sjöstrand:

That's all for now folks!

*****

Waiting for a star to fall
/Nordström/

Inga kommentarer: