fredag 25 januari 2008

Pappa, målvakten rev sönder min snuttefilt!

IBF Falun hade en period en mycket framgångsrik kull med 88-89:or (bland annat med nuvarande SSL-spelarna Adriansson, Kindström och Lindberg) ledda av Håkan Fåhraeus och Tonino Lamell. Detta gäng hade oerhörda framgångar - där alla var lika mycket värda - och dessutom en väldigt bra stämning och sammanhållning runtomkring. Vem kan till exempel glömma de röda collegetröjorna som det stod "IBF Falun - Mamma" på.

Med runtomkring i detta gäng var även Håkans yngste son, Chriztopher, som är född -93. Han var alltid med på träningar och satt med i båset på matcher. Ungefär som en liten maskot. Men han var - och är fortfarande jätteduktig på att spela. Så därför fick han, ofta till publikens stora förtjusning, hoppa in och göra nåt byte ibland. Tvärhand hög, men med en bländande teknik.

En match i en cup i Mora fick han hoppa in på slutet när laget ledde ganska överlägset. Och gör ett fantastiskt mål. Och nu kommer det roliga. Pricken över i:et, grädden på moset. En av spelarna i laget, vi nämner inga namn, går fram till målvakten och säger:

- Du. Han som just gjorde mål på dig. Han är sex år.

Snacka om bortgjord.

*****

Tack Sjöstrand och Koppen. Känner mig hedrad. Och tack alla andra som mailar, messar och hör av sig och är positiva.

*****

Synd om handbollslandslaget. Men man har ändå gjort en fantastisk insats.

*****

Lars G (han kanske kan bli min Sidekick?) undrar via en egenhändigt komponerad Oneliner: Vad är det som börjar ovanför knäna på en fransk brottare?

Trikålåren.

Jesus.

*****

Fem favoritsmågodis genom tiderna:

Skumchokladbjörnar
Fruktnappar
Sockerbitar
Fruktskor (finns inte längre, snyft)
Skumchokladprickar

*****

Inga namn skall nämna här heller, men under Ungdoms-DM hände en rolig sak. Någon personal i ett sekretariat som inte hade arbetat med detta förut, skulle sköta protokollet. Period gick bra att fylla i. Men vid tid blev det lite svårare. Vid varje händelse tittade personen ifråga upp på klockan i och för sig. Men inte matchklockan. Utan den vanliga klockan. Jag menar, tänk om vi hade haft speaker också.

- Falun tar ledningen med 2-0 genom nr 14 utan assist.

- Målet gjordes...kvart i åtta.

*****

Time's up!

*****

Reach out and touch somebody's hand
/Nordström/

Inga kommentarer: