torsdag 27 september 2007

1, 2, 3, 4...

Slutet 80-tal, Rättviks gymnastiksal. Vi i Falu IBK spelar U-lagsmatch mot Boda IBK. Vi var ganska överlägsna och efter ännu ett mål blir det som det var på den tiden avslag för Boda. Direkt domaren blåser skjuter spelaren i Boda på mål. Vi ropar på vår målvakt Olle men han är helt i sin egen värld, sitter och tittat upp i taket. Bollen glider rätt in i mål. Vad hände?

Grejen var den att han hade haft så tråkigt och så lite att göra att han tänkte att han skulle räkna lysrören i taket i hallen. Och det gjorde han. Dock kanske vid fel tidpunkt kanske kan tyckas...

*****

En annan ganska rolig händelse med målvakt inblandad hände under en herrfinal i gamla Faluspelen. Tror matchen var mellan Karlskoga och KAIS. Karlskoga leder stort i slutet av matchen men KAIS ligger i anfall. Karlskoga bryter och en spelare kommer fri från mittlinjen. Jag som mittdomare vänder och springer med spelaren mot KAIS mål. Halvvägs in på planhalvan tittar jag upp mot målet.

Då har KAIS målvakt lagt ner buren med öppningen mot sargen och lagt sig i den stödd på armbågen. Där låg han och väntade... Straff och matchstraff blev det men sjutton vet om det inte var ganska rätt mycket humor egentligen. Varför skall man vara som alla andra och idrott är en lek var väl fraser som fick en helt ny innebörd...

*****

Zlatan två mål igen! Snacka om kung kung kung i Italien.

*****

Förutom 'Pool så har jag alltid hejat på IFK Göteborg, ända sen tiden i tvåan och de var ett publiklag som vann varannan match med 5-0 och förlorade varannan med 0-6. Nu äntligen har de gått upp i topp i Allsvenskan. Smygit upp som rävar som jagar hönor. Ligger rätt bra i vinnarhålet för att tala travspråk.

*****

Äntligen har Karin Alvtegens nya bok kommit ut! Skugga, måste läsas. Hon är en fena på att skriva psykologiska thrillers. Apropå böcker; CJ hänvisar i sin blogg till en artikel om ett före detta tennisproffs, Nils Holm. Holm hävdar i en debattartikel i Expressen att han klarat sig så bra i livet tack vare att han aldrig läst en bok. Och dessutom att vi som läser böcker är dönickar som inte pallar verkligheten. Herregud, han måste ha fått många förstaservar och volleys i huvudet. CJ, du skrev att du inte visste om du skulle skratta eller gråta. Gör båda!

*****

House är en TV-serie av oerhört stor kvalitet.

*****

Om inte Shannon Boxx är det coolaste fotbollsnamnet, då måste det vara Hope Solo. Och båda spelar i samma lag.

*****

Nu har jag date med John Blund.

*****

Carpe Diem
/Nordström/

Inga kommentarer: