måndag 17 september 2007

Förhoppningar inför starten i "SSL"

Snart startar, och jag är ledsen, jag tycker INTE om namnet, SSL. Inför säsongen 07/08 hoppas hoppas hoppas jag verkligen att:

Två anfallsglada och positivt spelande lag möts i Globen.

De defensiva och allt för taktiska spelsystemen försvinner. Kunnigt men tråkigt!

Det allt fulare spelet tas bort; låt lirarna lira, det är dom vi vill se; det är ju som lirarnas sport innebandyn blivit känd.

Målvaktsspelet som stannat av de senaste åren (Ramsin undantaget) tar några kliv framåt.

Domarna vågar ta utvisning mot sarg oavsett vilka lag de dömer. Bron-Sundbom kunde ju ha blivit dödad i vissa matcher och fick på sin höjd nån fördel.

Domarna verkligen pulvriserar de fåtal "idioter" som finns, typ Gillek och alla hans likar i de andra lagen. Såna spelare är helt onödiga.

Domarna vågar tysta ner och ta bort allt fult som skriks åt dem och motspelare, detta inkluderat ett antal landslagsstjärnor som borde vara föredömen. Viktigt när så otroligt många ungdomar tittar.

*****

Ligacupen = Gäsp


*****


Dagens Tom Wester:


Tom hade en gång en beundrarinna som följde honom överallt; på innebandymatcher, på fotbollsmatcher och dessutom ringde och grejade. Tom var inte det minsta intresserad men är ju snällheten personifierad så han kunde inte säga ifrån. Till slut hade flickan ifråga tagit mod till sig och frågat om de kunde gå på bio. Tom sa såklart ja men ångrade sig snart. Fruktansvärd Ågren plågade honom så på biodagen bjöd han med mig och sju kompisar till. Flickan satt i biografen med nästan helt okända personer runt sig och tre platser från Tom. En bra film var det och dessutom fattade hon vinken. Vi såg aldrig till henne mer.


*****


Undrar om dagens ungdomar fortfarande skriver på baksidan av sina biobiljetter? Det gjorde vi. Datum, film, självklart betyg och vem man gått med. Kanske nåt litet hjärta om nån flicka varit inblandad. Gud så gulligt. Eller patetiskt. Allt bor i betraktarens ögon...


*****


Kladdkaka med mosad banan är osannolikt gott.


*****


Filmtips:


La Bamba. Om rocksångaren Richie Valens liv och alltför tidiga död. Bra spelat av Lou Diamond Philips, bra soundtrack av Los Lobos. Los Lobos som för övrigt är en av Mats Olssons favoriter.


Purpurfärgen. Om de svartas kamp i Amerika för ett rätt till eget och drägligt liv. Oprah Winfreys genombrott.


*****


Listor är roligt. Dels får man själv bestämma, det spelar ingen roll vad andra tycker; min lista är min lista. Och man kan göra listor om allt. Kanske skulle göra en lista på de bästa listorna? Eller en lista på vad man skulle kunna göra lista på? Det kommer nog några listor i de kommande bloggarna...


*****


Såg lite på TV från nån inspelning av Rhapsody In Rock (med hockeyfrille-Robban). Fantastiskt rolig inslag av en ståuppare om den moderna IT-tekniken kontra stenåldern.


Några lines:


Det måste varit djävligt svårt att få virus på en runsten.


Du har fått ett mail. Vart skall jag ställa det?


Veely fanny, veely fanny.


*****


Goodnight America, wherever you are
/Nordström/


Inga kommentarer: