torsdag 20 september 2007

Storm i vattenglas

Verkar som allt är lugnt gällande TV-avtalet med TV4. Jag som inte är så insatt som förr i elitinnebandyn fattade ingenting. IBF Falun var i a f nöjda med avtalet från början. Nåja, hoppas det blir lugnt nu. Det är som Sjöstrand skriver, tänk om vi kunde få en säsong utan flams och trams. Det blir ju lite lätt ett löjets skimmer över innebandyn när det blir så här. Och, de facto, vi kan inte längre skylla på att vi är en ny sport. Ung är innebandyn visserligen fortfarande, men inte ängre ny.

Det finns massor av rejäla och kunniga människor ute i landet, i distrikten. Men allt för ofta så blir de, när de kommer in centralt, endera kvästa eller själva kostymnissar och tappar helt plötsligt kontakten med verksamheten ute i landet - dvs verkligheten. Sen är det tveklöst så att inte alla beslut som fattas av SIBF och SEI passar ute i resten av innebandysverige, alltså distrikten och gräsrötterna. Regler och bestämmelser som gäller eliten passar inte alls på lägre divisioner och på ungdomsnivå. Att skapa rätt förutsättningar för alla tror jag är SIBF:s viktigaste uppgift framöver.

*****

Hejdå Häcken, fem mål i häcken mot Spartak Moskva kan bli rätt svårt att vända hemma på Hisingen...

*****

Pim-Pim Johansson gör comeback i Davis Cup, helt matchotränad! En sån där underbar chansning som bara Mats Wilander kan göra. "Wille" har alltid varit en av mina stora idrottsidoler ändå sen jag var tonåring. Gud så många matcher man följt i radio och TV med honom och de andra i det svenska tennisundret på 80- och 90-talet. Högtidsstunder en masse!

När förbundskaptenen kalla(u)r, då kommer Pim-Pim direkt...

*****

Alla är inte lika här i världen, och tur är väl det. Därför handlar dagens lista om:

några av Faluns (enligt moi) fem mest speciella människor

5) Spottkoppen
En liten man, alltid ganska arg. Tilltalar folk och svarar dom med enligt Spottkoppen fel svar så kommer det en loska.

4) Näspickaren/Gummimannen
En stor man, som alltid går omkring och pratar med folk som han inte känner och dessutom kommenterar deras utseende och annat. Slår alltid sig själv på näsan med ena pekfingret. Pratar vansinnigt fort och upprepar orden, därav gummimannen.

3) Skriktanten
En medelålders dam som slår till när man minst anar det. En touch av misstag eller en fel blick kan starta en utskällning som kan få fönster att spräckas. Här snackar vi riktigt arg och riktigt höga skrik. Och länge...

2) Skyltböjaren
En äldre man som går omkring och böjer skyltar, alltså vägskyltar. Dessutom har han en ovana att när han ska gå över en korsning inte går rakt över utan passerar samtliga övergångsställen inklusive det första en gång till. Han går alltså runt i ett plus innan han går vidare.

And the winner is:

1) Klara-Färdiga-Gå-Tanten
En äldre dam som alltid står och vaggar fram och tillbaka med sin väska i stillastående innan hon tills sist börjar gå. Detta alltid talandes för sig själv - och med sig själv.

*****

That's all folks!

*****

Per aspera ad astra
/Nordström/

Inga kommentarer: