söndag 30 september 2007

När blir det hörna?

I begynnelsen (mitten 80-) hade vi väl kanske inte så där jättemånga domare i distriktet. Därför sökte vi samarbete med fotbollsförbundet. Det gick väl...sådär. Vi skickade ut en förfrågan till typ 150 domare om de var intresserade av att döma innebandy också. Vi fick positivt svar av fyra.

Två av dessa ville först se en innebandymatch innan de skulle gå domarkursen. Sagt och gjort, vi gick och tittade på en match. De sa inte så mycket, nån kommentar då och då. En bit in på andra perioden kommer kommentaren som gjorde en lite fundersam: När blir det hörna?

*****

En av dessa domare körde sedan med en helt fantastiskt grej; så fort det blev kalabalik framför mål, kom det en blåsning och sedan frislag till försvarande lag på grund av hög klubba på anfallande lag. Alltid. Varje gång. Varje match. Snacka om riskeliminering på hög nivå...

*****

Nästan lika roligt som en gång när jag var på bandy. Utebandy alltså. Den bandy där det kan vara 30 grader kallt. Eller monsunregn. Eller snöstorm. Oavsett, så ser man inte bollen. Hur som helst, det var en träningsmatch och det var paus. Då kommer en journalist som skall skriva matchen. Observera att han alltså kom till matchen i paus. Frågade ut mig (jag kände honom lite) hur matchen hade varit. Efter 20 min i andra halvlek säger han; du, finns det offside i bandy?

Herregud.

*****

Humor är att två av tre i (hård)rockbandet ZZ Top (giganter från 80-talet) hade jättelånga skägg. Den tredje, som inte hade skägg hette Frank - Beard.

*****

*Pool 1-0 på bortaplan och Zlatan mål igen. Marvellous & Bravissimo!

*****

Rekordet i att blåsa lågt måste vara det som en gång stod på en domarbedömning (en sån som alla lag skrev över domarna förr):

"Signalerna hördes möjligen om man satt inne i pipan."

Humor eller konstaterande? Både och, tror jag.

*****

Ren och skär humor är dock följande kommentar på en annan av ovan nämnda domarbedömningar (alltså riktat till domaren):

"I Ludvika har vi en affär som heter Look Syncenter. Titta in där nästa gång."

Så definitivt på nåt vis...Säger liksom allt...

*****

Både och är bättre än antingen eller
/Nordström/

Inga kommentarer: