lördag 8 september 2007

Vi behöver profiler

Läste på innebandymagazinet.se att Mika Packalén funderar på att sluta. Det vore synd, för han är en färgklick och är alltid seriös, vilket är bra för sporten. Men jag förstår honom, familj och jobb kräver sjävklart sin tid. Har själv varit i den situationen under många år. I år är andra året jag inte tränar nåt lag efter 21 års tränarskap i rad. Visst, man saknar pulsen och snacket i omklädningsrummet och om man väl står där på planen är det fantastiskt roligt. Men det tar tid att planera, ta sig till och från träningar, och det är drygt att stressa hem från jobb och iväg från familj och åka på långa bortamatcher. Men det har trots allt gett mig oerhört mycket glädje och allt har ju sin tid.

*****

Har visserligen bara sett första halvlek precis, men den halvlek Zlatan gör måste vara den bästa en svensk fotbollsspelare gjort på evigheter. Out of this world!

*****

Dagens filmtips: White Men Can't Jump. Street- och fubbarfilm med Wesley Snipes, Woody Harrelson och en basketboll i huvudrollerna.

Dagens boktips: Förintelsen av Gerald Green. Fascinerande släktberättelse under andra världskriget om judeförföljelse. TV-serien är minst lika bra.

Dagens skivtips: Ripp Rapp med Ulf Lundell

*****

En legend har gått i graven. Luciano Pavarotti. Italien och operavänner sörjer. En av de tre stora.

*****

Har hela dagen idag hållit i en ledarutbildning med tillhörande föreläsning för ledarna i IBF Falun Ungdom. Alltid lika roligt att ha att göra med engagerade och trevliga ledare, för det är precis vad ni är! Vi har en härlig blandning av rutinerade inenbandyledare, helfärska innebandypappor/mammor och ledare från andra sporter. Keep up the good work!

*****

Filmcitat som man alltid får höra i amerikanska filmer:

"I've never seen anything like this" (ofta skräckis)

"I'm so cold" (precis innan man trillar av pinn)

"I work alone" (gammal polis till ny polis)

I was in 'Nam (ärrad krigsveteran)

"We've got a code red!" (krigsfilm)

"It's my job to know " (ärrad polis)

"I'm too old for this" (gammal polis som snart skall sluta)

"It's payback time" (revansch på skumrasket)

*****

Nu skall jag gå och läsa CJ:s krönika i FaluKuriren.

*****

Huvud, axlar, knä och tå, knä och tå
/Nordström/

Inga kommentarer: