fredag 28 september 2007

Favoritbloggar

Tycker mycket om att läsa böcker; men även bloggar såklart. Därför kommer här mina fem favvobloggare (de jag läser regelbundet och alltid kikar efter om de skrivit nåt nytt) och varför de är bra:

CJ Bergman
Ingen innebandyblogg faktiskt. CJ är journalist på FaluKuriren. Skriver om ( förutom om sig själv) sport, film, musik, böcker, ställen, upplevelser och mat. Allt sånt där som jag uppskattar a la grande. Han skriver "Olssonskt", dvs på ett sätt som påminner om Mats Olsson i Expressen, och det är ett mycket gott betyg enligt mig. Man kan nästan ta på, lukta och absolut se framför sig det han skriver. Levande text!

Sjöstrand
Före detta skrivare i Innebandymagazinet, numera frilans-:). Oerhört kompetent uttrycksmässigt och mycket insatt och kunnig i dagens innebandy. Står verkligen för det han tycker. Och sågar skoningslöst emellanåt. Så där som man själv skulle vilja ibland men varken kan eller törs...

Gratjova
Kvinnlig innebandyspelare från Surte (i alla fall spelandes där). Massor av humor, massor av ironi (även mot sig själv) och rapp i käften utan att det blir onaturligt eller överdrivet. Det man imponeras av mest är att hon kan så oerhört mycket om annat än just innebandy. Och detta trots att hon är (observera, inte för att hon är tjej; det skulle jag aldrig skriva - eller tycka!) så ung. Hon måste vara ganska vetgirig alt. bra på att snappa upp saker.

Danne Bron-Sundbom
Eminent spelare i Täby, bra domare. Men framförallt en hejare på att skriva. Alltid väl underbyggda åsikter, påläst men samtidigt med mycket humor lite dolt bakom. Han älskar ju tydligen pojkbandsmusik och kallas ju lite skämtsamt "Poeten från Bagis". Men om man är allvarlig så tror jag han skulle lyckas om han skulle skriva dikter eller låttexter på riktigt (det kanske han redan gör, sorry i så fall). Tror inte ens en roman skulle vara omöjligt. Även om han visar en enorm vilja på planen tror jag han står ganska stadigt med båda fötterna på jorden i livet.

Jimmy "Limmet" Lundin
Före detta målis, numera tränare i Örnsköldsviks SK. Förutom att vi gillar ganska många samma saker ('Pool t ex) så lyckas Limmet blanda allting han skriver om till en perfekt kompott. Humor, ironi, allvar, innebandy, kompisar, elitinnebandy; inget undslipper hans lupp. Humor mixas med ett djup och ett allvar som visar dels att Limmet verkligen bryr sig om andra och dels att han kan "så mycket om så mycket". Ett oerhört bra språk (vilket jag gillar när bloggar är uppbyggda av) och massor med underfundiga och bakomliggande kopplingar till citat, musik, böcker, film och annat som man känner igen sig i. He's the boss!

*****

Och alla finns såklart länkade här till vänster.

*****

Och förbundskapten Thomas Dennerby var så nöjd med insatsen i dam-VM. Leendet skulle kunna användas som bilgarage. Skulle fotbollslandslaget missa OS så är väl inte det hela världen heller...

*****

På söndag drar äntligen dömningen igång på riktigt. Jag och kollega Engström skall döma division 3-premiären mellan Kvarnsveden och Skutskär. Det skall bli mycket spännande att se om lagen klarar av att spela efter SIBF:s nya direktiv. Vi skall då i alla fall döma efter dom...

*****

Sommaren är kort, det mesta regnar bort
/Nordström/

Inga kommentarer: