tisdag 18 september 2007

Kebab

När man för ett antal år sen var ute lite mer i krogsvängen än vad man är nu, så var det ju alltid kutym att gå till nåt ställe efter danshaket och få lite påfyllning i magen. Det var McD, det var Sibylla och så var det ett ställe som sålde Kebab. Kommer inte inte ihåg vad placet hette; vi sa bara att nu går vi till "Kebaben". Mannen som ägde "Kebaben" hette i a f Gregory, och var mycket vänlig.

Det negativa med Gregory var att han , om man säger så, inte direkt var nykter när han serverade sin Kebab. Det positiva med det negativa var att ju längre natten skred framåt, desto större och billigare blev Kebaberna. Framåt fyrasnåret var det bara att gå in och göra sina egna Kebaber, och hade man tur kunde man få lite starkare dryck till också.

Snacka om serviceminded.

Tyvärr finns inte Gregory kvar där längre, jag vet inte om affärerna riktigt gick ihop. Jag tror stället numera inhyser en lampaffär. Men dom är ju också på lyset...

*****

För ett antal (många) år sedan hade BK Häcken (eller BK Röva som Gratjova benämner dom) en amerikansk målvakt vid namn Mark White. En mycket positiv man som alltid peppade på sina lagkamrater med ett karakteristiskt "Come on guys!" "Come on guys!". Detta nådde oerhört komiska höjder när Häcken i ett derby mötte...GAIS.

"Come on guys!" "Come on guys!"

*****

Lovade att skriva listor, här kommer den första:

Klassiska innebandylag från förr (utan rangordning):

Fornudden IB
IBF Norrstrand/Bengen (Karlstad)
Kista IBK
Tomasgårdens IF (Västerås)
Kolarbyn/Fagersta IF
Guldstaden IB (Skellefteå)
KFUM Örebro
VK Rasket (Övik)
Hagsätra IBK
PIF Södertälje
Hölö SK (Södertälje)
IBK Strandgården (Mariestad)
IBK Lockerud (Mariestad)


*****

Världens bästa dokumentär nånsin måste vara CCCP Hockey.

*****

Vad dricker oljeshejker? Milkshake? Eller är det en dans för kor?

*****

Nu måste jag lägga in ved i kaminen, hänga tvätt, plocka ur en bil vi skall lämna tillbaka och bre mackor till i morgon. Frugan jobbar kväll så sen blir det nog soffan och nån av de senaste böckerna jag införskaffat.

*****


Run through the hills
/Nordström/

Inga kommentarer: